Bestelling

Wat is de minimum bestelling?
U kunt vanaf 0,5 strekkende meter per stofkwaliteit bestellen. Wilt u op deze halve meter meerdere designs printen? Dan kunt u zelf een bestand maken met daarin meerdere designs.

Ik heb een BTW nummer, kan ik deze gebruiken?
Als u een BTW nummer hebt kunt U deze invullen als u zich registreert.
We zullen deze moeten verifiëren, dat duurt even. U kunt dus niet meteen gaan bestellen en uw BTW nummer gebruiken. Als u toch meteen wilt gaan bestellen, zult u de BTW deze eerste keer moeten betalen. Bij een volgende bestelling kunt u wel bestellen zonder de BTW te betalen, indien uw bedrijf buiten Nederland gevestigd is. De BTW kan achteraf niet teruggevraagd worden bij Print Unlimited, wel bij de eigen overheid.

Kan ik een test laten printen?
U kunt al vanaf 0,5 meter bestellen. Als u een test wilt, dan kunt u zelf een testprint maken van 0,5 meter en deze bestellen. Aan de hand van deze testprint kun u uw files eventueel nog bijstellen en de definitieve bestelling plaatsen.

Hoe moet ik de files aanleveren?
Het mooiste resultaat krijgt u bij een file dat op ware grootte met 180 DPI is. Met een lagere resolutie gaat u pixels zien. De website zal een file altijd openen met 180 DPI. Neemt u een file met een lagere of hogere DPI dan zal het file met een andere maat geopend worden. Het beste is dus een file op ware grootte op 180 DPI.

U moet uw file opslaan als een .jpg. Geadviseerde kleurmodus is adobe RGB. Een handleiding die u kan helpen met het klaarmaken van uw files is hier te vinden. U kunt files tot een maximale grote van 150 MB uploaden. De website zal aangeven wat voor kwaliteit uw beeld heeft.

Het lukt me niet om de files te uploaden.
Controleer eerst de extensie. Dit moet een .jpg zijn, want andere formats kunnen niet worden geupload.
Het zou ook de grootte van uw file kunnen zijn. Deze mag maximaal 150 MB zijn.
Is uw file groter dan zou je het op een van de volgende manieren kleiner kunnen maken:
- Is het een .tiff, dan kunt u het originele file opslaan als een .jpg. (als u dit vanuit uw originele file doet, dan heeft u geen kwaliteit verlies)
- Controleer of u geen lagen of paden in uw file heeft zitten. Deze maken het file onnodig groot.
Mocht het nog niet lukken dan bekijk hier een handleiding die u kan helpen met het klaarmaken van uw files. Komt u er dan nog niet uit? Neem dan contact op met ons Print Unlimited team.

Hoe groot moet een afbeelding minimaal zijn om een scherp beeld te krijgen?
Het mooiste resultaat krijg je bij een file dat op ware grootte tussen de 150 en 180 DPI is.
U moet uw file opslaan als een jpg en kleurmodus: adobe RGB. Je kunt files tot een maximale grote van 150 MB uploaden.

Let op: de maat van het file wordt bepaald door de DPI. Het file wordt altijd geopend met 180 DPI. Dit betekent dat als u een andere DPI gebruikt de maat van uw file verandert als u het file upload naar de website.

Ik vind kleur erg belangrijk, hoe weet ik zeker dat de juiste kleuren geprint worden?
Kleuren op een beeldscherm zien er anders uit dan kleuren die geprint zijn op een stof, dus we raden altijd aan om de kleuren van tevoren te testen middels een testprint of door een kleurenkaart te bestellen. Als u in kleurmodus Adobe RGB werkt, dan krijgen we de beste kleurinformatie door om een zo goed mogelijk gelijkende print te maken. Een handleiding die u kan helpen met het klaarmaken van uw files is hier te vinden.

Let op: Wanneer je een re-order doet, neem dan eerst contact op of er geen procesverandering heeft plaatsgevonden. Dit kan namelijk van invloed zijn op de kleuren. 

Hoe weet ik of het herhalingspatroon klopt?
Klik hier en u vindt de handleiding Rapport controleren. Hierin staat beschreven hoe u kunt controleren of een design goed doorloopt.

Bewaren jullie mijn design?
Als u een geregistreerde gebruiker bent, dan worden al uw bestellingen voor 6 maanden opgeslagen in een archief. Als u naar 'mijn account' gaat, dan ziet u daar de orders staan die u voorheen bij ons geplaatst hebt.

Zijn er reeds bestaande prints/files die ik kan gebruiken?
Print Unlimited heeft een paar duizend verschillende designs in collectie. Ook hebben we verschillende designs van ontwerpers die u kunt bestellen via de website. Dat kan via deze link. Over deze designs worden er 5% designkosten berekend. 

Hoe lang kan mijn beeld, dat ik wil printen, zijn?
Onbeperkt, houd er alleen rekening mee dat we produceren op natuurlijke stoffen en dat het risico op een foutje groter wordt naarmate de beelden langer zijn. Daarbij kunt u denken aan inktdruppeltjes of een naad in het doek. Wilt u meerdere meters aan één stuk bestellen, neem dan contact met ons op. 

Ik wil meer dan 200 meter bestellen, kan dat?
Ja, ook via de website kunt u meer dan 200 meter bestellen. Maar u kunt ook naar de mogelijkheden vragen bij onze salesagenten via het contactformulier of e-mail.

Kan ik mijn bestelling nog veranderen?
Zo gauw u de bestelling geplaatst hebt, wordt deze door ons team opgepakt en wordt begonnen met het voorbereiden van het productieproces. We kunnen uw order stoppen, maar is de order al in productie, dan kunnen we hem niet meer voor u veranderen. Mocht de order nog niet geproduceerd zijn, dan kunnen we de order cancelen.

Ik heb de prints sneller nodig, kan dat?
Bij de verzendmethode kun je voordat je de bestelling definitief plaatst kiezen voor een spoedbestelling. Hieraan zijn extra kosten verbonden, maar dan kunnen we uw print in 6 werkdagen versturen. Als de bestelling eenmaal in productie is, dan is het helaas niet mogelijk om de urgentie te veranderen.

Ik wil mijn order ophogen, kan dat?
Is uw order al in productie, dan kunt u uw order niet meer ophogen.
Als u meer wilt bestellen, kunt u via de login naar mijn account gaan en daar ziet u bij order archief al de designs staan die u besteld hebt. Met één muisklik kunt u ze bijbestellen.

Ik wil een re-order plaatsen, kan dat?
Als u een geregistreerde gebruiker bent, dan worden al uw bestellingen voor 6 maanden opgeslagen in een archief. Als u naar mijn account gaat, dan ziet u daar de orders staan die u voorheen bij ons geplaatst hebt. U kunt nu heel makkelijk uw design weer aanklikken en opnieuw bestellen.

Let op: Wanneer je een re-order doet, neem dan eerst contact op of er geen procesverandering heeft plaatsgevonden. Dit kan namelijk van invloed zijn op de kleuren. 

De print is niet zoals ik verwachte.
We besteden veel tijd om de hoogste kwaliteit voor u te waarborgen. We printen alleen op stoffen van de beste kwaliteit. Bij het produceren op natuurlijke materialen kan het voorkomen dat deze van partij tot partij iets verschillen. Enige tolerantie is in de textiel branche volledig geaccepteerd. Mocht u niet tevreden zijn met uw levering, dan kunt u ons dit via een e-mail laten weten. We zullen uw opmerking in behandeling nemen en bij u terugkomen met onze reactie.